Skip to content

MVO en Veiligheid

Train op station Amsterdam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De trein staat bekend als een van de meest duurzame transportmiddelen om veel mensen te vervoeren met een lage CO2 footprint per persoon. Wij vinden dit dan ook een belangrijk uitgangspunt voor onze gehele bedrijfsvoering. Ons doel is dan ook om in 2030 onze bedrijfsvoering CO2 neutraal en onze footprint geheel te compenseren en hiervoor liggen we al goed op schema.

Train Events Station

1. FOOTPRINT

De trein rijdt volledig elektrisch en onze locomotief type 1700 staat als een van de meest efficiënte locomotieven te boek op het gebied van stroomgebruik.
Wij rijden op 100% groene stroom.
Gedurende het organisatietraject bespreken we met iedere opdrachtgever hoe we onze footprint kunnen verkleinen of compenseren.

2. Voedselverspilling

Omdat wij precies weten hoeveel gasten wij aan boord mogen verwelkomen, wordt al het eten op maat bereid en hebben we nauwelijks voedselverspilling. We werken ook zo veel mogelijk met lokale seizoensproducten.

3. Waterbesparing

Aan boord werken we zeer spaarzaam met water en is er niet of nauwelijks verspilling. Dit wordt onder andere gedaan door gebruik te maken van het evac systeem op de toiletten dat maar 1 liter water per toiletbeurt gebruikt terwijl er toch maximaal op de hygiëne gelet wordt.

4. ov-abonnement

Al onze medewerkers reizen waar mogelijk met de trein van en naar hun werk en krijgen dan ook een abonnement hiervoor.

5. certificering

Wij zitten met Train Events in het traject voor de Green Key en gaan ook hierbij voor goud.

Certificering en Veiligheid
van de trein

Ondertitel

Alle treinen in Nederland worden zeer goed onderhouden en onze trein is daar dan ook geen uitzondering op. Iedere 2 weken wordt de gehele trein nagekeken en krijgt deze het onderhoud wat nodig is. Een keer per jaar krijgt al het materieel ook nog groot onderhoud. De gehele trein is gecertificeerd zoals voorgeschreven in de spoorwegwet en deze wordt gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De inrichting van onze rijtuigen voldoet geheel aan de gestelde eisen. De tafels, stoelen, keukens en aankleding zijn allemaal geconstrueerd voor maximale veiligheid en voldoen aan de strengste normen. Ook tijdens de verhuur van de trein voor evenementen zullen we eventuele aanvragen hieraan toetsen. 

Onze machinisten hebben alle benodigde certificeringen en hebben ruime ervaring en zijn hier dan ook dagelijks beroepsmatig mee bezig. Ook de conducteurs aan boord zijn zeer ervaren. Bij ons knippen ze geen kaartjes, maar zijn ze mede verantwoordelijk voor een goed verloop van de rit. Onze eigen train manager is altijd aanwezig en houdt het algemene overzicht en stuurt het gehele team in het interieur aan.