Skip to content

Event op St(r)oom

Duurzaam evenementen vervoer

Welkom aan boord bij
Train Events

”Een evenement dat verwachtingen overtreft en waar gasten nog lang over napraten.”

Dat is de grote wens van iedere organisator. Maar de huidige gast heeft al zoveel meegemaakt dat de lat steeds hoger moet komen te liggen en unieke ervaringen zijn steeds lastiger te vinden. Wees daarom welkom bij Train Events, jouw evenement in een bijzondere rijdende trein. Zo ingericht om gasten te verrassen en te verwennen, de enige in deze samenstelling in de Benelux. 

Een productpresentatie, incentive, brand event of dinnershow? Het is allemaal mogelijk aan boord bij Train Events.

In de trein

8 rijtuigen voor 100 tot 300 gasten

Ondertitel
Ondertitel

Train Events is een dynamisch bedrijf dat de exclusieve exploitatie verzorgt van een heel bijzondere trein. De elektrische locomotief en rijtuigen hebben allemaal een bijzondere geschiedenis op het Nederlandse en Europese spoorwegnet.

Zodra onze trein op majestueuze wijze op het station verschijnt zijn alle ogen al gericht op deze stijlvolle en imposante verschijning en wordt er direct een exclusieve en energieke sfeer gecreëerd.

Een unieke rijdende eventlocatie, want alle 8 rijtuigen zijn geheel ingericht als een sfeervol rijdend decor voor jouw evenement.

Of je ze nu in wilt zetten voor een rijdend diner met mooi gedekte tafels, als ruimte voor een netwerkevent, een presentatie, een Mystery Game of een feestje waarbij ook statafels mogelijk zijn, voor ieder event een eigen spoorboekje. Met onze gastvrije treinstewards, een professionele keuken, drank uitgiftepunt, audiovisuele apparatuur en eigen toilet is alles aan boord voor een onvergetelijke reis en een event vol impact. 

Rijtuig_1

Rijtuig – 40 pax

Deze van oorsprong Duitse rijtuigen komen uit de jaren 80 en hebben vele jaren dienst gedaan op internationale trajecten. De wagons zijn inmiddels grondig gemoderniseerd en hebben een strak en vlot interieur gekregen. De charme van een dinerwagen is daarbij volledig behouden gebleven.

Iedere wagon biedt 40 zitplaatsen met grote tafels voor 4 of 2 personen waarbij iedereen aan een groot raam zit met de gezichten naar elkaar toe. Ieder rijtuig heeft zijn eigen volledig ingerichte keuken, een uitgiftepunt en toilet. In totaal zijn er 6 van deze rijtuigen.

Daarom!

Uniek in Nederland
6 rijtuigen
40 personen
Keuken, bar & toilet
Airconditioning / heater

Rijtuig 28 pax

Deze zijn van Franse makelij en zijn iets ranker en smaller. Ook deze rijtuigen zijn gemoderniseerd en bieden plaats aan 28 personen aan tafels met een eigen keuken, bar en toilet. Deze rijtuigen kunnen echter ook worden omgebouwd naar een café inrichting waarbij alle zitplaatsen en tafels verwijderd worden en er statafels voor in de plaats komen.

Hierdoor is er plaats voor maximaal 75 gasten per wagon. Wij hebben twee van deze rijtuigen in onze vloot met een totale capaciteit van  150 gasten. Alle rijtuigen zijn voorzien van airconditioning zodat ook tijdens warmere dagen het klimaat in de trein aangenaam blijft.

Daarom!

Uniek in Nederland
2 rijtuigen
28 personen per rijtuig zittend
75 personen per rijtuig staand
Keuken, bar & toilet
Airconditioning / heater
Rijtuig_2

Onze locomotieven

”De elektrische locomotief van de serie 1700 & 1800 hebben hun betrouwbaarheid meer dan bewezen.”

Train Events maakt gebruik van verschillende E-locs uit de 1700 of 1800 serie. Deze E-Locs, voorheen van de NS, verzorgen de tractie voor onze rijtuigen. De trein is altijd makkelijk te herkennen aan zijn blauwe kleurstelling en valt erg op zodra je op het station staat. De locomotief rijdt op elektriciteit en kan overal waar een bovenleiding aanwezig is rijden. De E-Loc 1700 is tot op de dag van vandaag een van de betere locomotieven die momenteel op het spoor rijden. 

Trein 1700
Train Events Rijtuigen

”De E-locs uit de 1700 en 1800 serie waren de werkpaarden van het Nederlandse spoorwegennetwerk.”

Deze elektrische locomotieven werden in Nederland voornamelijk gebruikt door de Nederlandse Spoorwegen (NS) en DB Cargo. De Nederlandse Spoorwegen kochten deze locomotieven in de jaren 1990.

De locomotieven van de 1700 serie waren voornamelijk bedoeld voor het trekken van passagierstreinen over het Nederlandse spoornet. De locomotieven van de 1800 serie hadden meer trekvermogen en werden dan ook voornamelijk ingezet voor het rijden van goederentreinen. 

Door hun betrouwbaardheid bleven deze werkpaarden voor lange tijd in dienst van verschillende spoorwegondernemingen. Door het dalende aantal getrokken reizigerstreinen op het spoorwegennet onstaat er een overschot aan elektrische locomotieven. In de loop der jaren werden steeds meer van deze E-locs buiten dienst gesteld.

Geluk bij een ongeluk, de NS begon mondjesmaat steeds meer van deze E-locs te verkopen aan andere ondernemingen; waaronder Train Charter. Sinds 2018 zijn er drie van deze serie 1700 E-locs onze kant opgekomen en wij maken er nog steeds graag gebruik van. Met een geheel eigen kleurstelling rijden er nu meerdere van deze locomotieven rond door Nederland. Deels voor het voorzien van tractie voor goederentreinen en deels voor de ondernemingen van Train Events en Dinner Train. 

 

Wij komen met de trein naar je toe

Ondertitel

Naar ieder station met een bovenleiding, in binnen- en buitenland

In Nederland is 75% van het Nederlandse spoornet voorzien van een bovenleiding, en vrijwel alle grote stations hebben deze. Vanaf je favoriete station is het dan mogelijk om een route naar keuze samen te stellen, al dan niet met tussenstops op andere stations, in binnen- en buitenland. Hiervoor doen wij een aanvraag bij onze partner ProRail. De verwerking van deze aanvraag duurt maximaal 3 maanden. Gedurende deze tijd kunnen we samen het programma samenstellen.

Amsterdam Koninklijke wachtkamer